Cogita

Home / Årsmøder og generalforsamlinger / Velkommen til Cogita

Velkommen til Cogita

Det er os en stor glæde at byde jer alle velkommen til Cogita – foreningen for studerende med interesse for medicinsk filosofi og etik!

Hele idéen startede for ca. et år siden. Som medicinstuderende er både omverdenen ofte meget interesserede i, hvad vores holdning er til specifikke medicinske problemstillinger. Ofte har vi en holdning uden at være sat ordentligt ind i dilemmaet, vi forholder os til. Vi savnede således et fag eller et forum, hvor vi kunne fordybe os i specifikke etiske dilemmaer og dermed danne os en velargumenteret holdning.

Henover foråret gik vi i gang med de mere praktiske forberedelser og fik grundlagt Cogita. Med Cogita håber vi, at vi kan give de studerende viden om etiske dilemmaer serveret på et sølvfad. Med årlige oplæg med eksterne specialister, vil vi forsøge at belyse relevante problemstillinger fra flere sider og dermed starte en debat, som de studerende har mulighed for at deltage i.

Vi nåede frem til, at vi ville opnå den største kvalitet ved at være tværfaglig. Medicinsk etiske dilemmaer vedrører ikke kun fremtidige læger men også fremtidige sygeplejerske, farmaceuter, biokemikere, teologer og mange flere. Alle disse uddannelser kan give adgang til arbejde i sundhedssektoren og det giver derfor kun mening, at vi tage disse vigtige debatter på tværs af uddannelserne.

Vi glæder os sådan til for alvor at begynde arbejdet og håber i vil deltage både i debatten og foreningen.

Venlig hilsen

Julie Lauritzen og Sunniva Fossdal

IMG_6298

>> <<