Cogita

Home / Vidensoplæg / Reproduktionsrettigheder, reproduktionsteknologier og det europæiske fertilitetsmarked

Reproduktionsrettigheder, reproduktionsteknologier og det europæiske fertilitetsmarked

Den 25. november afholdt vi månedsmøde, hvor Olivia holdt oplæg om den konference, hun havde deltaget i 19. -20. november i Santander, Spanien. Konferencen hed ”Reproductive Rights, Reprodructive New Technologies and the Fertility Market in Europe”.

Selvom det kun var to dage, var der mange oplæg på programmet, så Olivias oplæg blev mest en overfladisk gennemgang samt en introduktion til det at tage til konferencer som studerende.

Der var til konferencen oplæg om alt fra ”The Ethics of Reproductive screening: Conceptual and Ethical Challenges” over i ”The influence of Catholicism in Political and Legislative Decisions Regarding Reproductive Technologies” og ”Egg Donation: Compensation, Rights and Donor’s Registers” til ”Do Surrogate Mothers have the Rights of Maternity Benefit?”

En af de mere inspirerende taler var helt klart af den islandske filosof Vilhjálmur Árnason, der snakkede om, hvordan Island var det første nordiske land til at tillade rugemoderskab med begrundelsen, at reproduktionsrettigheder også er menneskerettigheder.

 

>> <<